Jedna od najvažnijih odluka u životu jest – odabir profesije. Jer, nema gotovo ništa važnije od odabira posla koji volite, koji vas ispunjava, u kojem ste pronašli sebe.

Svima koji osjećaju zov mora odluka je puno lakša kad imaju i mogućnost vrhunskog obrazovanja, koje će im, osim diplome, u ruke dati i vrhunsko znanje s kojim će moći konkurirati za posao u bilo kojem kutku svijeta. A hrvatski su pomorci izuzetno cijenjeni na svim morima i oceanima, između ostalog i zbog vrhunske naobrazbe koju su stekli u našem učilište.

Naši profesori su aktivni pomorci na najvišim pozicijama u struci i vrhunskim svjetskim kompanijama koji maksimalno izlaze u susret polaznicima te im se pomaže u svakom pogledu, a uz vrlo dobro svladana stručna znanja polaznici su spremni za odlazak na brod.

Velika je vrijednost “Atlantisa” što polaznicima srednje pomorske škole omogućuje besplatno dobivanje breveta, i to: Osnovna osposobljenost za rad na tankerima za ulje i kemikalije (D13A), Osnovna osposobljenost za rad na tankerima za ukapljene plinove (D13B) te Rad s opasnim teretima (D27).

A i oni koji već imaju pomorskog iskustva mogu u svakom trenutku upotpuniti svoja znanja novim saznanjima i procedurama u pomorstvu. I tako je pred nama nova školska godina, stiže na red nova generacija koja će ploviti pod tko zna kojim zastavama i tko zna kojim morima.

Svejedno gdje će ih zov mora odvesti, znanja su uvijek ista, a vrhunsko obrazovanje i pripremu imat će upravo kod nas. Priprema se nova generacija pomoraca, zašto ne biti dio njih. Upisi u novu školsku godinu su u tijeku!